Tvrtka Nokta Engineering osnovana je 2003. S vlastitim razvojem i 25 zaposlenih, započeli su s radom kao neovisni proizvođač detektora metala sa sjedištem u Istanbulu u Turskoj. Uspješno su kombinirali elektroniku, elektro mehaniku i fiziku te razvili i proizveli detektore s kojima su se etablirali na svjetskoj pozornici! Kvalitetom i sluhom za korisnike postali su snažna globalna marka Nokta Makro Detectors, izvozeći u više od 100 zemalja na šest kontinenata. Iz male tvrtke s 25 zaposlenih izrasli su u tvrtku s više od tisuću poslovnih partnera širom svijeta. 2017. godine Nokta je stekla status istraživačkog i razvojnog centra certificiranog od Ministarstva industrije i tehnologije Republike Turske.
Nokta se 2020. godine seli u nove, moderne poslovne prostore, osnovali su novu tvrtku Quall, s kojom se posao širi na područje opreme i uređaja za kvalitetu života – također na područje medicine.
Na području detektora metala, Nokta Makro jedna je od vodećih marki, koja se svojom kvalitetom svrstava među nekolicinu najuglednijih svjetskih proizvođača!

Nokta Makro – istraživanja i razvoj po očekivanjima korisnika!