Golden mask ​​je nasljednik branda Banditto, koji je postao svjetski poznat po senzacionalnom otkriću 2.400 godina stare zlatne maske vladara u Dolini trakijskih kraljeva u središnjoj Bugarskoj. Nakon ovog nalaza, preimenovana je i nova serija detektora metala ovog proizvođača.

U proteklom desetljeću, Golden Mask ​​postala je vrlo popularna marka detektora, posebno u Europi i Sjevernoj Africi. Njihovi detektori metala poznati su kao jednostavni za uporabu, vrlo pouzdani, robusni i učinkoviti u pronalaženju zakopanih metalnih predmeta.

Inženjeri u Golden Masku i dalje razvijaju nove, još naprednije i bolje modele detektora metala i sondi, koje omogućuju rad na dvije frekvencije i na visoko mineraliziranim područjima, gdje ostali detektori postanu gotovo neupotrebljivi.

Iako je analogna elektronika najviši prioritet Golden Mask ​​detektora metala, također su razvili novi, moderni, detektor metala Golden Mask 5, prvi Golden Mask detektor sa LCD zaslonom, koji je već u prvim mjesecima nakon lansiranja, postao njihov najprodavaniji!

Golden Mask – kada dubina prelazi cijenu!